Verkstad

Elmotorer

Omlindning och reparation av elmotorer och generatorer är ett hantverk som kräver lång utbildning och erfarenhet. I vårt företag finns den utbildningen och erfarenheten sedan många år.

Vi har i vår verkstad kapacitet att linda om motorer med en effekt på upp till 500 kW, samt att renovera motorer som väger upp till 5 ton. När det gäller elmotorer är vi din samarbetspartner som tar ansvar för alla dina lik- och växelströmsmotorer. 

- Vi demonterar, reparerar/lindar om, balanserar, monterar och laseruppriktar.
- Vi utför reparationer av alla typer av elmotorer och generatorer oavsett fabrikat.
- Vi är medlem i ELR (Elektromekaniska Lindningsverkstädernas Riksförbund) som är en rikstäckande branschorganisation.

Omlindning eller köpa en ny motor?

Tester utförda av ELR, den Amerika baserade lindarföreningen EASA och brittiska AEMT, visar att en motor som inte har några skador i elektroplåt eller rotor och som lindats på ett fackmannamässigt sätt inte förlorar något eller försumbart lite i verkningsgrad. Vid ett flertal test snarare förbättrades resultatet något. 

Vi skall givetvis beakta att en 10-20 år gammal motor aldrig kan bli bättre, vad det gäller verkningsgrad, än dagens moderna IE2 motorer, och att en motor med skadade elektroplåtar inte skall lindas utan skrotas. Men en modern högverkningsgradsmotor som testats normenligt innan omlindning och som lindas med en fackmans noggrannhet och med material av högsta kvalitet behåller sin höga verkningsgrad.

Det enda sättet att avgöra när en elmotor skall repareras eller bytas ut är att en välutbildad elektromekanisk verkstad gör en noggrann undersökning av motorn. Genom att sedan erbjuda kunden en LCC (lifecyclecoast) analys kan vi hjälpa kunderna avgöra när den skall repareras eller köpa en ny elmotor.

Pumpar

Vi utför reparationer och service på alla slags pumpar, från stora avlopps- och processpumpar till små cirkulationspumpar för villor.  I vårt lager finns det ett stort sortiment av reservdelar till många olika fabrikat. Vi utför reparationer av alla typer av pumpar oavsett fabrikat.

Vi är medlem i Pumpserviceföretagen som är en rikstäckande sammanslutning av Sveriges ledande pumpreparatörer.

Balansering

I vår balanseringsmaskin kan vi utföra dynamisk 2-plansbalansering på objekt upp till 2000 Kg längd 2000 mm och en diameter av 1400 m. Vi balanserar tillexempel fläkthjul, pumphjul, stora axlar m.m.

Elektrolindningar T Holm AB
Flygstaden Byggnad 111
826 70 Söderhamn
Tel: 0270-136 00
Fax: 0270-136 60
info@elektrolindningar.net
Producerad av
crossmenu